top of page
  • Szerző képeNiki

Hogyan jutok ki Amszterdamból a Zaanse Schans skanzenbe tömegközlekedéssel?

Amszterdamból egyszerűen ki lehet jutni a szélmalmok közé! Ha követed az alábbi lépéseket, elolvashatod, hogyan. Ha pedig segítségre van szükséged és azt is szeretnéd tudni, hogy mit látsz ott, foglalj velem egy 4 órás, vidéki túrát!


Vonattal

Amsterdam Centraal állomáson a kék-sárga automatáknál kell retúrjegyet venni Zaandijk Zaanse Schans állomásra, majd a jegyet "csippantással" érvényesíteni. Átmenni a kapun, majd felszállni az UITGEEST irányba induló SPRINTER (személy) vonatra, általában a 7A vágányról indul. A Zaandijk Zaanse Schans állomásnál kell leszállni kb 17 percnyi a vonatút után. A vonaton lévő képernyőkön is ki lesz írva. Leszállás után a vonatjegyet ki kell "csippantani" az oszlopnál (odatartani az oszlopon lévő matricához, amíg csippant egyet) és onnan kb 10 perc séta. A vonatjegyre vigyázz, mert Amszterdamban visszafelé az nyitja majd ki a kaput!


Séta

A peronról lesétálva az alagútban van egy "Zaanse Schans" feliratú tábla, a balra mutató nyíl irányába kell elindulni egyenesen az utca legvégéig, majd ismét balra fordulni a kakaógyár mellett a jobboldali malomig. A malom után átmenni a hídon és ott van a skanzen bal oldalon. Illetve persze Google Térkép vagy GPS könnyedén odairányít.A skanzen ingyenesen látogatható.


Visszaút

FIGYELEM! Ne felejtsd el újra érvényesíteni a vonatjegyedet az oszlopnál felszállás előtt!

Ha pedig a hely történetére is kíváncsi vagy, illetve, hogy mit érdemes megnézni és magyarul hallgatnád meg, hogyan is zajlik a fapapucs- és sajtkészítés, jelentkezz a 4 órás skanzenlátogatás programomra!141 megtekintés
bottom of page