top of page
 • Tudsz szállást ajánlani Amszterdamban?
  Folyamatosan gyűjtöm a vendégeimtől a jó és kevésbé jó hotelek neveit. Így a jókat bátran tudom ajánlani neked, mások tapasztalatára hagyatkozva! A témáról részletes posztot írtam konkrét linkekkel, amit ITT TALÁLSZ!
 • Találok-e valahol átfogó leírást a Keukenhof-busz használatához?
  Igen! Rendeld meg a letölthető információs füzetemet, amelyben több nap programját, a teljes tömegközlekedés leírását, a Keukenhofba való kijutást és még számos információt megtalálsz egy helyen! BELENÉZEK
 • Mikor érdemes menni, hogy lássak tulipánokat?
  A tulipánvirágzás minden évben kicsit máskor van, de általában március közepe/végétől tart április második feléig, az időjárástól függően. Ez Hollandiában éppen ezért a fő turistaszezon, így áprilisra mindig hamar betelik a naptáram. Ha garantáltan akarsz tulipánokat látni, akkor keresd fel a Keukenhof virágparkot, amely 2024-ben március 21-től május 12-ig tart nyitva. Ha pedig már izgulsz, hogy mikor nyílnak idén Hollandiában a tulipánok, nézz rá a Facebook-oldalam Tulipánfigyelő rovatára!
 • Mennyibe kerül a jegy a Keukenhofba és hány óráig van nyitva?
  - A park 2024-ben március 21-től május 12-ig tart nyitva, naponta 08:00–19:30-ig. - A belépő ára (2024-ben), felnőtt: € 19,50, gyermek, 17 éves korig: € 9. Ha önállóan oldod meg a kijutást, a WEBOLDALON válaszd az "Otherwise" opciót, ha autóval, akkor "Car" (parkolójegyet is kell venned), ha kombinált jegyet szeretnél venni (busz+belépő), akkor a "Public Transport" lehetőséget.
 • Kell-e idősávot foglalni a Keukenhofba?
  Igen. A belépőjegy adott dátumra és időpontra szól, ez egy nappal az adott nap előttig még módosítható. A parkba való belépés után bármeddig (zárásig 😋) lehet maradni.
 • Lehet-e hajókázni a Keukenhofban?
  Igen. A parkon belül illetve akörül € 10-ért lehet hajókázni úgynevezett suttogóhajóval, a weboldalon "whisper boat" néven található meg. 11 éves korig a jegy 5 euró. Szintén időpontot kell foglalni, vagy helyben is rá lehet kérdezni, hogy van-e még jegyük.
 • Mi a különbség a Keukenhof és a tulipánmezők között?
  A Keukenhof egy zárt park, nem ugyanaz, mint a holland tulipánmezők. Bár a parkot körbeveszik a virágmezők (tulipán, nárcisz, jácint), de a Keukenhof úgy van megtervezve, hogy mindig virágozzon. Ezzel szemben a tulipánmezők kb. március végétől április közepéig virágoznak, ennek időpontja az időjárástól függően mindig változik.
 • Autóval hol tudok parkolni és mit érdemes tudni?
  A park autóval is kiválóan megközelíthető. A parkolás napidíja € 6 és a parkoló 19.30-ig tart nyitva. Autóval érkezve is erősen ajánlott előre megvásárolni a parkbelépőt! Ha ez nem sikerülne, akkor helyben, a kasszánál is lehetnek még jegyek, de ez sajnos egyáltalán nem garantált, főleg pl. a húsvéti hétvége környékén vagy a virágkarnevál (bloemencorso) hétvégéjén, ez április 22. "Sima" jegyvásárlás: EZEN A LINKEN, a parking ticket jegyet is meg tudod itt vásárolni (és ajánlott is megvásárolni)!
 • Tartasz-e idegenvezetést és szervezel-e csoportokat a Keukenhofba?
  Én magam nem szervezek csoportokat a Keukenhofba, de az utazási irodák által szervezett és általam vezetett tavaszi utak mindegyikén felkeressük.
 • Mennyire előre érdemes lefoglalni a jegyeket a Keukenhofba?
  A fő kérdés az, hogy melyik napon szeretnétek menni. Az április 20-ás héten van a csúcsszezon, ott már vannak időpontok, amik tele vannak, főleg hétvégén. Azon kívül (persze garantálni nem tudom, de az elmúlt évek tapasztalata ezt mutatja) 2-3 héttel előtte bőven elég megvenni. Azért az utolsó pillanatra sem hagynám 😊
 • Találok-e valahol átfogó leírást a tömegközlekedéshez?
  Igen! Rendeld meg a letölthető információs füzetemet, amelyben több nap programját, a teljes tömegközlekedés leírását és még számos információt megtalálsz. BELENÉZEK
 • Érdemes-e megvennem az I Amsterdam City Cardot?
  Az összes elérhető amszterdami kártyáról írtam egy cikket, amelyet ITT TALÁLSZ.
 • Hogyan jutok be taxival a Schiphol (amszterdami) repülőtérről Amszterdamba?
  Miután kijöttél az érkezési kapun, kövesd a 'Taxi' táblákat. Ha videó formájában szeretnéd megnézni ennek lépéseit, akkor vásárold meg a letölthető információs füzetemet, amelyhez bónusz videó jár a repülőtérről való bejutáshoz. ÉRDEKEL
 • Kerékpárt szeretnénk bérelni. Mit javasolsz?
  Amszterdam a biciklisek fővárosa. Ha tapasztalt bringás vagy, vágj neki bátran a városnak. Ha viszont bizonytalanabb vagy, akkor javaslom inkább, hogy a Vondelparkban vagy pedig a városon kívül, vidéken menj egy kört, ott nagyobb biztonságban leszel! A bérlést a szállásodon is intézheted. Hitelkártya és személyazonositó irat kell hozzá, illetve legtöbb esetben kauciót is kérnek. Helyi kerékpárbérlő helyeken valamennyivel olcsóbb a bérlés, ilyen például az A-Bike Amsterdam, amit az "A Bike Rental Amsterdam" keresés ad ki, például egyik helyszínük pont a Vondelpark mellett van.
 • Hajót szeretnénk bérelni. Mit tegyünk?
  Ha magánúton intéznéd a hajóbérlést, abban egy Google-keresés már rengeteg lehetőséget ad ki: írd be, hogy "boat rental Amsterdam". Nincsenek óriási különbségek a hajótársaságok között. Én is nagyon szívesen segítek a hajóbérlésben, érdeklődéshez küldj üzenetet ITT, vagy írj üzenetet az info@hollandidvez címre.
 • Hogyan jutok el A-ból B-be Hollandiában?
  A https://9292.nl/en oldal a holland útvonaltervező. Csak írd be a kiindulási (From) és az érkezési (To) címet, add meg a dátumot, és kattints a "Plan my journey" gombra. Kiírja az utazás menetét, illetve a "Price of your journey" részben az árát is. Hollandiában nem szokás a sokféle kedvezmény (pl. diák vagy nyugdijas számára, és az is csak névre szóló helyi bérlettel vehető igénybe). Hollandiában nagyon rendezett a tömegközlekedés. A repülőtéren a kék-sárga automatáknál kell jegyet vásárolni a városba, majd a kapott jegyet be kell csippantani a rózsaszín matricával ellátott oszlopoknál, úgy kell érvényesíteni. Repülőtér-Amszterdam belvárosa kb. 15 perc vonattal. FIGYELEM: Amszterdamon belül folyamatosan vonják ki a készpénzes fizetést a járműveken, egyre több helyen már csak kártyával lehet fizetni! A sima magyar bankkártya jó szokott lenni, ha engedélyezve van rajta a külföldön való fizetés.
 • Hogyan jutok be Amszterdamba az eindhoveni reptérről?
  Az eindhoveni reptérről az Amszterdamba való bejutás kb. 2 óra. A reptérről a 20-as, 400-as és 401-es busszal lehet bemenni az eindhoveni vasúti pályaudvarra. EZEN AZ OLDALON előre meg lehet vásárolni a kombinációs jegyet a transzferbuszra + vonatra. Végállomásnak írd be, hogy "Amsterdam Centraal", vagy pedig a szállásodhoz közeli állomás nevét (pl. Amsterdam Zuid.) Ezután nyomtasd ki a jegyet, vagy pedig ügyelj arra, hogy a telefonodon meg tudd majd nyitni. (Ne aggódj, hogy az van odaírva, hogy "return", ez egy egyszeri jegy a repülőtérről, azért van odaírva, mert a rendszer holland oldalról nézi a dolgot, hogy a hollandok innen utaznak a repülővel valahova máshova, tehát ők ilyenkor "hazatérnek" 😊) Emellett helyben az automatáknál is megveheted a jegyet. Ugyanez az információ angolul ITT TALÁLHATÓ.
 • Mennyibe kerül Amszterdamban a tömegközlekedési napijegy, hol tudom megvenni és hogyan kell használni?
  Az amszterdami tömegközlekedési vállalat a GVB, amelyeket a kék-fehér logóról lehet felismerni. Az egy- vagy többnapos jegyeket chipkártya formájában tudod megvenni, ez azt jelenti, hogy a villamosra, metróra vagy helyi (NEM távolsági!) buszokra való felszálláskor oda kell tartani az érzékelőhöz, amíg csippan egyet, majd leszálláskor ugyanezt kell tenni. Ha tehát nem látod egy buszon a GVB jelzését, akkor az nem ennek a társaságnak a busza és a jegy nem lesz rá érvényes (Pl. R-net vagy Connexxion). Az egyórás és egynapos jegyeket megveheted a buszokon és villamosokon, illetve a metrók lejáratánál az automatákból. A többnapos jegyeket csak automatáknál tudod megvenni. Az aktuális árakat ITT TALÁLOD a PRICES fül alatt. 11 év alatt: LINK, ez NEM vásárolható meg a járművökön csak a Tours&Tickets irodáiban vagy az AKO könyvesboltokban (pl. vasútállomásokon). FONTOS: - ez a jegy nem érvényes a vonatokra, a repülőtérről sem. - ha Amszterdamon kívül is szeretnél utazni tömegközlekedéssel, akkor jobban megéri az Amsterdam and Region Travel Ticket, amit már a reptéren megvehetsz a főcsarnokban található NS (vasúttársaság) irodájában. NÉZD MEG ITT, hogy ez a jegy hová érvényes (a link letölti a térképet PDF-ben), egy pár napos kiránduláshoz ez tökéletesen elég szokott lenni és mindenre érvényes az amszterdami régióban a vonatoktól kezdve a szélmalmos skanzenen át a tengerpartig (Zandvoort).
 • Milyen túralehetőségek vannak?
  A túralehetőségeket ezen az oldalon foglaltam össze: KATTINTS IDE
 • Gyermekeinkkel utazunk, milyen programot javasolsz?
  Amszterdam gyermekekkel is jó úticél! Tanácsaim: - Rijks vagy Van Gogh Múzeum (nem túl hosszan, csak a legfontosabb dolgok megtekintése max. 1,5 órában. TIPP: kérj tárlatvezetést ;-) ) - Artis állatkert - Nemo Múzeum, a Csodák Palotájához hasonló - Kinderboerderij (állatsimogató) felkeresése - Nagyon sok játszótér van Amszterdamban, keress rá, hogy "speeltuin Amsterdam" - A Hajózási Múzeumnál lévő hatalmas, látogatható hajó! Veel plezier, azaz jó szórakozást!
 • Mennyibe kerül az idegenvezetés?
  Az idegenvezetés árát privát üzenetben beszéljük meg. Fix árakkal dolgozom, létszámtól függetlenül. 4 órás és 8 órás díjam van, valamint külön fix díja van a tárlatvezetéseknek múzeumonként. Így minden jól átlátható, egyértelmű és előre tudni fogod az összes költséget. Másokhoz is csatlakozhatsz, ha szeretnél, és ha az általad kiválasztott napra van már foglalásom - de csoportokat nem indítok. Érdeklődéshez küldj üzenetet ITT (az üzenetküldés még nem minősül foglalásnak, tehát írj bátran!) vagy küldj e-mailt az info@hollandidvez.com címre, várom jelentkezésed!
 • Tudsz segiteni múzeumjegyek vásárlásában?
  Ha tárlatvezetést foglaltál velem az adott múzeumban, akkor szívesen segítek a jegyvásárlásban. A díjam a jegyek árát nem tartalmazza. Küldj üzenetet és megbeszéljük a lehetőségeket.
 • Érdemes előre foglalni jegyet az amszterdami múzeumokba?
  2020 óta már mindenhová kötelező a jegy- és az időpontfoglalás. Jegy nélkül az épületbe se lehet bejutni, ezért vásárold meg a jegyet az alábbi linkek egyikén: Van Gogh jegyek ITT Anne Frank-ház jegyek ITT Rijksmuseum jegyek ITT Ha magyar nyelvű tárlatvezetést szeretnél kérni a Holland Nemzeti Múzeumba (Rijksmuseum), ahol a világhírű 17. századi festők műveit tekintjük meg, vagy pedig a modern Van Gogh Múzeumba, akkor ITT TUDSZ ÉRDEKLŐDNI vagy tárlatvezetést foglalni, ekkor a jegyeket is szívesen megvásárolom (a tárlatvezetés díján felül). A tárlatvezetés során egy válogatást mutatok be az adott múzeumban a személyes kedvenceimből, amelyeket jól követhetően, humorral fűszerezve mutatok be - az biztos, hogy unatkozni nem fogunk és sem könyveket, sem az angol és holland nyelvű táblácskákat nem kell olvasgatnunk!
 • Tudsz segíteni a program összeállításában?
  Annyi megkeresést kapok, hogy teljes program összeállításában ingyenesen sajnos nem tudok segíteni. Ha egy átfogó leírást szeretnél a hollandiai kirándulásodhoz, mintaprogramokkal, látnivalókkal, 7 helyszínnel, a tömegközlekedés leírásával, akkor rendeld meg az információs füzetemet. ÉRDEKEL Ha programszervezést szeretnél kérni, vedd fel a kapcsolatot ITT!
 • Miért érdemes idegenvezetést foglalnom?
  Szerencsére ma már remek források állnak rendelkezésünkre, hogy magunk is körül tudjunk nézni egy-egy városban kirándulásunk során. Velem azonban egy kellemes séta keretében hallgathatod meg kiszemelt holland városod történetét és titkait, legyen az Amszterdam, Hága vagy épp Haarlem vagy Delft. Elviszlek a város titkos szegleteibe, helyi finomságokat kóstolunk és velem nem kell az internetet vagy az útikönyvet böngészned ahhoz, hogy minden fontos helyszínt láss. Ha magyar nyelven hallgatnád meg egy 2008 óta itt élő idegenvezetőtől a város történetét, akkor szeretettel várom jelentkezésed! Olvasd el, mások mit mondtak, miért érdemes túrát foglalni: KATTINTS IDE! Ha viszont inkább önállóan fedeznéd fel Hollandiát, és csak egy kis segítség kell, válaszd a letölthető információs füzetemet, ami hatalmas segítség lesz a tervezésben! ÉRDEKEL
 • Nem beszélek nyelveket. Tudsz segíteni?
  Természetesen! Azért vagyok itt, hogy anyanyelveden ismerkedhess meg ezzel a fantasztikus országgal, betekintést nyerj a mindennapokba, az itteni életbe, de ugyanúgy a történelembe, a kultúrába és akár a művészettörténetbe is – mindezt érthető, hétköznapi, bárki számára követhető módon. Foglalj velem túrát és nem maradsz le semmiről, a programunk végén helyinek fogod magad érezni!
 • FONTOS! információ utazási irodáknak (Amszterdam)
  Amszterdamban az idegenvezetés engedélyköteles (amelyhez az amszterdami önkormányzat által kiadott engedély szükséges, NEM idegenvezetői igazolvány) és a csoportok maximális létszáma 15 fő. Természetesen rendelkezem ezzel az engedéllyel. Amszterdam Vöröslámpás negyedében pedig minden formában betiltották az idegenvezetést. A szabály be nem tartása esetén a büntetés az utazási iroda felé € 950. A szabályozást itt találod: https://www.amsterdam.nl/en/business/rules-permit-tours/
bottom of page