AMSZTERDAMI VÁROSNÉZŐ SÉTA

284606564_407616394581695_5453118022136733501_n.jpg

Városnéző túránk egy kellemes, 4 órás séta Amszterdamban, melynek során minden fontos és kihagyhatatlan helyszínt érintünk.

Áthaladunk az óvároson (ahová engedéllyel rendelkezem), majd az amszterdami Királyi Palota és az Újtemplom megtekintése, valamint a magyar emlékhelyek (!) felkeresése után az utcáról egyáltalán nem látható, szinte titkos helyeket érintve eljutunk a híres amszterdami virágpiacig.

Megmutatok minden olyan kihagyhatatlan helyet, amik mellett nélkülem talán elmennél.
A túra közben vagy végén leülünk és válaszolok az esetleges kérdéseidre, bejelöljük a térképen a helyeket, amelyeket további tartózkodásod során még szeretnél felkeresni Amszterdamban.

 

Időtartam: 4 óra

A TULIPÁNOK FÖLDJE

20220422_170127.jpg

*Csak a tavaszi hónapokban!*

Tavasszal a vidéki túra kihagyhatatlan úti célja a világ legnagyobb virágparkja, a Keukenhof, valamint a környező tulipánmezők. Nézd meg a 2021 áprilisában élőben rögzített videómat, amelyet néhány nap alatt már majdnem 4000-en láttak!

A tulipánvirágzás szezonja április-május. Helyi buszjárattal vagy saját bérelt busszal is mehetünk, illetve a környéken biciklit is bérelhetünk!

Ha felkeltette az érdeklődésed ez a túra, kattints az Érdekel gombra!

Időtartam: 4-6 óra

GYERMEKTÚRÁK

20210811_141938.jpg

Amszterdami gyermektúránk egy városi kincskereső játékot takar, melynek során különféle tárgyakat, rejtett dolgokat és érdekességeket kell megkeresni a kicsiknek (és nagyoknak).

A játékot mindig személyre szabottan hozom, életkornak megfelelően, így nagyjából 5 éves kortól 12 éves korig lejátszható.
A kitöltés után a gyerekek meglelhetik a kincset: egyedi ajándékot kapnak!

Az útvonalat illetően egyeztetünk a szülőkkel, illetve a játék nehézsége is kiválasztható.
Foglaláshoz írj az info@hollandidvez.com címre, vagy küldj üzenetet itt, a Facebook-oldalamon keresztül.
Kalandra fel!

Időtartam: 4 óra, kisebbeknek rövidíthető!

TRANSZFEREK

Vip Ride

Transzfert szeretnél a repülőtérről a szállásodra vagy pedig a programunk során nem szeretnél tömegközlekedéssel bajlódni?

Foglalj nálam luxuskategóriájú Mercedes kisbuszt, amelyet megbízható sofőr partnereimnél foglalok le Neked és egy előre megbeszélt áron visz el a kívánt helyre. Nincsenek meglepetések, évek óta dolgozom velük és minden vendégünk elégedetten távozott.

Az érdeklődéshez vagy foglaláshoz nyomd meg az Érdekel gombot!

TÁRLATVEZETÉS

277925687_420142693206600_4625508761930836357_n.jpg

Helyi engedéllyel rendelkező idegenvezetőként és a Rijksmuseum hivatalos tárlatvezetőjeként szeretettel várlak egy magyar nyelvű múzeumi tárlatvezetésre is Amszterdamban. Ha ezt a programot választod, akkor egy előre megbeszélt találkozóhelyről közösen elmegyünk az adott múzeumba (pl. Rijksmuseum, Van Gogh-museum, Anne Frank-ház).

Viszem az előre lefoglalt jegyeket és intézem a beléptetést, majd mesélek a múzeum történetéről és az adott művészeti háttérről. Ezután megtekintjük a kollekció legérdekesebb, legizgalmasabb vagy épp legtitokzatosabb darabjait, és bárki számára követhetően, érthetően és persze egy kis humorral fűszerezve vesszük végig a látnivalókat.

Ne hagyd ki a 17. századi holland mesterek remekműveit, ha pedig a modernebb művészetek kedvelője vagy, szeretettel várlak a Van Gogh, Múzeumban (gyermekeknek szóló tárlatvezetésre is)!

Időtartam: kb. 2 óra / múzeum

SZÉLMALOM, SAJT, FAPAPUCS

DSCF1390.JPG

Egész évben van lehetőségünk ellátogatni a szélmalmok közé, ahol a gyönyörű zöld-fehér házikós skanzenban sajtot kóstolunk és megnézzük, hogy hogyan készül a híres holland fapapucs. Igény szerint részt veszünk egy likőrkóstoláson, illetve bemegyünk a világ utolsó működő ipari malmainak egyikébe. Megtekintjük, hogy hogyan készül a csokoládé, majd valódi holland kakaót is vásárolhatunk. Ebédre hagyományos holland óriáspalacsinta vár ránk.

A program kiválóan kombinálható az amszterdami városnéző sétával, a kettő együtt 8 órás.

Időtartam: 4-6 óra

ROTTERDAMI VÁROSNÉZÉS

received_479328972607330_edited.jpg

*A program kérhető kincskereső gyermekprogramként is 3 éves kortól! (Ekkor kevesebb helyszínt érintünk.)*

Nagyon sok izgalmas program került ebbe a teljes napos rotterdami városnézésbe is! A nap hajókázással indul Rotterdam konténer-kikötőjében, majd városnéző sétával folytatódik, melynek során megtekintjük eme lenyűgöző metropolisz minden kihagyhatatlan kincsét. Hogyan épült újjá a város a második világháborús bombázás után, és hogyan vált az építészek Mekkájává. A túra során felszállunk a híres rotterdami vízitaxik egyikére, amely szinte átrepít bennünket a következő állomásunkhoz (nézd meg ITT, hogyan!). 

A Piaccsarnokban megkóstoljuk a helyi streetfood finomságait, majd benézünk egy sarkára állított házba, és persze nem megyünk el a város leghíresebb szülötte, Erasmus mellett sem szó nélkül. Felkeressük a Hollandia legmagasabb épületének tartott "Európa árboca" kilátót is, majd az élményekkel teli napunk után visszaindulunk Amszterdamba.

 

Időtartam: 10 óra

ÚJ PROGRAM! KASTÉLYLÁTOGATÁS

20220524_122932_edited.jpg

Amszterdamból tömegközlekedéssel vagy pedig bérelt kisbusszal ellátogatunk a középkori Muiderslot kastélyba. Ki építette, miért, és hogyan került maga az építő végül fogságba a saját kastélyában? Mi köze volt az építőnek Amszterdam alapításához és miért volt kulcs-fontosságú szerepe Amszterdam védelmében?

Megnézzük, hogyan építettek kastélyokat a középkorban, a csodálatosan ápolt kastélykertben pedig olyan elfeledett fűszereket és növényeket találunk, mint a murok és a varádics.

A korhűen berendezett termeket járva valóságos időutazáson veszünk részt, és el is felejtjük, hogy néhány perce még a nyüzsgő nagyvárosban jártunk!

Időtartam: 4 óra

A VIDÉK KINCSEI: DELFT ÉS HÁGA

20220509_110822_edited.jpg

Természetesen Amszterdamon kívül más városokba is ellátogathatunk! Tömegközlekedéssel vagy bérelt autóval, sőt sofőrrel is van erre lehetőség. A történelmi Delftet és Hágát érintő program során először delfti városnéző sétán veszünk részt. Megismerkedünk a város híres szülötteivel, megtekintjük a királyi család temetkezési helyét és beszélgetünk a delfti "porcelánról" és a város híres festőiről. Az ebédszünet után indulunk Hágába, amely a holland közigazgatás központja. A városnéző séta alatt középkori cselszövések nyomába eredünk, királyi paloták mentén haladunk el, majd megtekintjük a holland parlamentet. Idő és igény szerint felkeressük a Mauritshuis királyi képtárat, ahol páratlan Rembrandt-festmények, illetve a világhírű Gyöngyfülbevalós lány történetével ismertetlek meg.

A napot (igény szerint) a tengerparton zárjuk!

​Időtartam: egész napos, kb 8-10 óra

HAARLEMI VÁROSNÉZÉS

20220528_111559_edited.jpg

Ha meg kellene neveznem, hogy melyik a kedvenc holland városom, akkor biztosan Haarlem lenne az. Csaknem 10 évig éltem itt, ide érkeztem meg 2008-ban babysitterként és itt varázsolt el először Hollandia szépsége.

Amszterdamból indulva egy rövid vonatúttal Haarlemben találjuk magunkat, amely, bár Amszterdamnál idősebb történelmi város, mégis úgy érezzük, Amszterdam „kistestvére”. Egy kisebb de tágasabb, nyugodtabb, de hasonlóan csodálatos városról van szó, ahol a helyiek órákat ülnek a kávézók teraszain és csak élvezik az életet.

Ha kíváncsi vagy a város hangulatára, nézd meg a róla készült videómat itt, ha pedig útra készen állsz, kattints az alábbi gombra és jelentkezz!

 

Időtartam: 5-6 óra