top of page

AMSZTERDAMI VÁROSNÉZŐ SÉTA

IMG_20221026_111347_edited.jpg

Városnéző túránk egy kellemes, 4 órás séta Amszterdamban, melynek során minden fontos és kihagyhatatlan helyszínt érintünk.

Áthaladunk az óvároson (ahová engedéllyel rendelkezem), majd az amszterdami Királyi Palota és az Újtemplom megtekintése, valamint a magyar emlékhelyek (!) felkeresése után az utcáról egyáltalán nem látható, szinte titkos helyeket érintve eljutunk a híres amszterdami virágpiacig.

Megmutatok minden olyan kihagyhatatlan helyet, amik mellett nélkülem talán elmennél.
A túra közben vagy végén leülünk és válaszolok az esetleges kérdéseidre, bejelöljük a térképen a helyeket, amelyeket további tartózkodásod során még szeretnél felkeresni Amszterdamban.

 

Időtartam: 4 óra

*Ha kértél volna városnézést, de nem volt már helyem, iratkozz fel a várólistára a letölthető, nyomtatható amszterdami városnézésemre e-mailben!

A VIDÉK KINCSEI: DELFT ÉS HÁGA

Niki hága idegenvezető

Természetesen Amszterdamon kívül más városokba is ellátogathatunk! Tömegközlekedéssel vagy bérelt autóval, sőt sofőrrel is van erre lehetőség. A történelmi Delftet és Hágát érintő program során először delfti városnéző sétán veszünk részt. Megismerkedünk a város híres szülötteivel, megtekintjük a királyi család temetkezési helyét és beszélgetünk a delfti "porcelánról" és a város híres festőiről. Az ebédszünet után indulunk Hágába, amely a holland közigazgatás központja. A városnéző séta alatt középkori cselszövések nyomába eredünk, királyi paloták mentén haladunk el, majd megtekintjük a holland parlamentet. Idő és igény szerint felkeressük a Mauritshuis királyi képtárat, ahol páratlan Rembrandt-festmények, illetve a világhírű Gyöngyfülbevalós lány történetével ismertetlek meg.

A napot (igény szerint) a tengerparton zárjuk!

​Időtartam: egész napos, kb 8-10 óra

HAARLEMI VÁROSNÉZÉS

Niki haarlem idegenvezető

Ha meg kellene neveznem, hogy melyik a kedvenc holland városom, akkor biztosan Haarlem lenne az. Csaknem 10 évig éltem itt, ide érkeztem meg 2008-ban babysitterként és itt varázsolt el először Hollandia szépsége.

Amszterdamból indulva egy rövid vonatúttal Haarlemben találjuk magunkat, amely, bár Amszterdamnál idősebb történelmi város, mégis úgy érezzük, Amszterdam „kistestvére”. Egy kisebb de tágasabb, nyugodtabb, de hasonlóan csodálatos városról van szó, ahol a helyiek órákat ülnek a kávézók teraszain és csak élvezik az életet.

Ha kíváncsi vagy a város hangulatára, nézd meg a róla készült videómat itt, ha pedig útra készen állsz, kattints az alábbi gombra és jelentkezz!

 

Időtartam: 5-6 óra

TÁRLATVEZETÉS

Niki van gogh múzeum tárlatvezetés

Helyi engedéllyel rendelkező idegenvezetőként és a Rijksmuseum hivatalos tárlatvezetőjeként szeretettel várlak egy magyar nyelvű múzeumi tárlatvezetésre is Amszterdamban. Ha ezt a programot választod, akkor egy előre megbeszélt találkozóhelyről közösen elmegyünk az adott múzeumba (pl. Rijksmuseum, Van Gogh-museum, Anne Frank-ház).

Viszem az előre lefoglalt jegyeket és intézem a beléptetést, majd mesélek a múzeum történetéről és az adott művészeti háttérről. Ezután megtekintjük a kollekció legérdekesebb, legizgalmasabb vagy épp legtitokzatosabb darabjait, és bárki számára követhetően, érthetően és persze egy kis humorral fűszerezve vesszük végig a látnivalókat.

Ne hagyd ki a 17. századi holland mesterek remekműveit, ha pedig a modernebb művészetek kedvelője vagy, szeretettel várlak a Van Gogh Múzeumban is tárlatvezetésre!

Időtartam: kb. 2 óra / múzeum

ROTTERDAMI VÁROSNÉZÉS

Niki rotterdami idegenvezetés

Nagyon sok izgalmas program került ebbe a teljes napos rotterdami városnézésbe is! A nap hajókázással indul Rotterdam konténer-kikötőjében, majd városnéző sétával folytatódik, melynek során megtekintjük eme lenyűgöző metropolisz minden kihagyhatatlan kincsét. Hogyan épült újjá a város a második világháborús bombázás után, és hogyan vált az építészek Mekkájává. A túra során felszállunk a híres rotterdami vízitaxik egyikére, amely szinte átrepít bennünket a következő állomásunkhoz (nézd meg ITT, hogyan!). 

A Piaccsarnokban megkóstoljuk a helyi streetfood finomságait, majd benézünk egy sarkára állított házba, és persze nem megyünk el a város leghíresebb szülötte, Erasmus mellett sem szó nélkül. Felkeressük a Hollandia legmagasabb épületének tartott "Európa árboca" kilátót is, majd az élményekkel teli napunk után visszaindulunk Amszterdamba.

 

Időtartam: 9-10 óra

SZÉLMALOM, SAJT, FAPAPUCS

fotor_2023-3-29_15_23_50_edited_edited.png

Egész évben van lehetőségünk ellátogatni a szélmalmok közé, ahol a gyönyörű zöld-fehér házikós skanzenban sajtot kóstolunk és megnézzük, hogy hogyan készül a híres holland fapapucs. Igény szerint részt veszünk egy likőrkóstoláson, illetve bemegyünk a világ utolsó működő ipari malmainak egyikébe. Megtekintjük, hogy hogyan készül a csokoládé, majd valódi holland kakaót is vásárolhatunk. Ebédre hagyományos holland óriáspalacsinta vár ránk.

A program kiválóan kombinálható az amszterdami városnéző sétával, a kettő együtt 8 órás.

Időtartam: 4-6 óra

UTRECHTI VÁROSNÉZÉS

View by the canal passing through Utrech

2022 óta ez a város is felkerült a városnéző sétáim közé. Hollandia egyik legrégebbi városában megérint minket a múlt, napunk során lerombolt templomok és eltűnt kastélyok között járunk, valamint magyar emlékekkel is találkozunk!

Ha kíváncsi vagy a városra felülről, nézd meg a Facebook-videómat, amelyben az utrechti dóm tornyából jelentkezem.

Sétánk során helyi finomságokat is kóstolunk és (időjárástól függően) hajókázunk is!

Időtartam: Amszterdamtól Amszterdamig 8 óra

bottom of page