Melyik tömegközlekedési kártyát válasszam Amszterdamban?
top of page
  • Szerző képeNiki

Melyik tömegközlekedési kártyát válasszam Amszterdamban?

Amszterdamban járva több lehetőség közül is választhatunk, ha a (kiváló!) tömegközlekedést szeretnénk használni. Itt összefoglalom a 4 leggyakrabban választott opciót és a főbb különbségeket is.

IAmsterdam City Card

Bár nagyon ígéretesnek hangzik a sok ingyenes múzeumi belépő, amit a kártya ígér, érdemes átszámolni, hogy valóban érdemes-e megvennünk a kirándulásunkhoz. Sok esetben, ha nem megyünk legalább 4 múzeumba, jobban járunk a külön megvásárolt múzeumjegyekkel és a GVB (ez az amszterdami "BKK") napijeggyel.​​ Fontos, hogy a City Card nem tartalmazza a vasúti közlekedést, a repülőtérre vagy a skanzenbe például nem lehet vele kiutazni. Így már jobban megéri a külön megvásárolt vonatjegy (2023-ban a retúrjegy a skanzenbe kb. € 8,50).

A 4 napos kártya ára 2023-ban € 115 és az Amszterdamon BELÜLI tömegközlekedést, egy sétahajózást és múzeumbelépőket tartalmaz.


Érvényessége: az első használattól számítva 24/48/72/96/120 óra.

Hol kapható: Amsterdam Centraal hátoldalán az IAmsterdam Store-ban vagy pedig az online applikációban.


GVB napijegy

A GVB Amszterdam közlekedési vállalata és egészen kedvező árú jegyeket kínál. Az egyszeri, egyórás jegy € 3,40, a napijegy € 9, így már háromszori utazásnál jobban megéri a napijegy. A 4 napos jegy € 26,50. Ezek kizárólag az Amszterdamon belüli tömegközlekedésre érvényesek, vonatra nem és semmilyen más belépőt nem tartalmaznak.

11 év alatt külön kártya vásárolható, de ez NEM kapható a járművökön csak a Tours&Tickets irodáiban vagy az AKO könyvesboltokban (pl. vasútállomásokon).


Érvényessége: az első használattól számítva 24/48/72/96 óra

Hol kapható: Amsterdam Centraalon a kék automatáknál, Amszterdam minden metrólejárójánál és az egynapos jegy (a többnapos nem!) villamoson is a vezetőnél vagy a kalauznál, aki az utolsó előtti ajtónál ül, a GVB-applikációban, könyvesboltokban és egyes szállodák recepcióján.


Amsterdam Travel Ticket

Egy nagyon hasznos kis kártya, ha sokat fogunk tömegközlekedni, hiszen ez már a Schiphol repülőtérről való bejutást is lehetővé teszi. Érvényes a vonatra Amszterdam közvetlen vonzáskörzetében, illetve a GVB minden járművére. A skanzenbe nem érvényes! FONTOS különbség még, hogy nem 24/48/72 órával az első érvényesítés után jár le, hanem az érvényesség utolsó napja utáni hajnal 4 órakor. A 72 órás jegy ára € 30.


Érvényessége: Amszterdam és vonzáskörzete, Schiphol repülőtér

Hol kapható: Schiphol reptéren az NS vasúttársaság hatalmas "Train tickets & services" feliratú ablakainál és Amszterdamban a kék jegyautomatáknál.


Amsterdam and Region Travel Ticket

Személyes kedvencem a kártya, mert igen sokat kihozhatunk belőle, ha Amszterdamon kívül is kirándulnánk. Nem csak az adott városokba való odajutást teszi lehetővé, hanem a városokon belül a helyi tömegközlekedést is. 2023-ban a 3 napos jegy ára € 40,50.

Én, ha Hollandiába utaznék, biztosan ezt választanám. A következő, gyakran látogatott helyekre érvényes:

- Schiphol repülőtér vonattal

- Keukenhof tulipánpark buszai

- Haarlem vonattal

- Muiden és Muiderslot kastély vonattal és busszal

- Zaanse Schans skanzen vonattal

- Edam és Volendam busszal

- tengerpart (Zandvoort aan Zee) vonattal


Érvényessége: a térkép ERRŐL A LINKRŐL tölthető le

Hol kapható: Schiphol reptéren az NS vasúttársaság hatalmas "Train tickets & services" feliratú ablakainál és Amszterdamban a kék jegyautomatáknál.



1 808 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page