Hogyan jutok el Amszterdamba az eindhoveni repülőtérről?
top of page
  • Szerző képeNiki

Hogyan jutok el Amszterdamba az eindhoveni repülőtérről?

Frissítve: márc. 5.

Hollandiába utazni nem csupán Amszterdam repülőteréről lehet, hanem a sokszor kedvezőbb árú légitársasággal is Eindhovenbe, ez viszont Amszterdamtól 130 km-re landol. Hogyan jutok el akkor a Holland fővárosba?



Tömegközlekedéssel

Eindhovenből Amszterdamba eljutni nagyjából 2 órát vesz igénybe tömegközlekedéssel, az alábbi lépésekkel:

  • A transzferbusz a repülőtérről indul a vasútállomásra (400 és 401 jelölésű buszok), majd a vasútállomáson át kell szállni a vonatra, amely Amsterdam Centraalba érkezik.

  • Jegyet a buszsofőrnél tudsz vásárolni a transzferbuszra, vagy a buszmegállóban található jegyautomatából, nézd meg, hogyan néz ki utcaképen.

  • Jegyet a 9292ov.nl/en applikációjában is tudsz venni, de fontos, hogy ezt csak telefonon tudod bemutatni, legyen feltöltve!

  • Vonatjegyet a vasútállomáson található kék-sárga vonatjegy automatában tudsz venni könnyedén.

  • De vásárolhatsz kombinált jegyet elővételben online, amit ki kell nyomtatnod! A jegy ugyanannyiba kerül így, ellenben nem kell az állomásokon ezzel bajlódnod már, és az automatáknál sem kell sorban állnod. Ebben az esetben a jegyet a buszon fel kell mutatnod, a vonatnál pedig az áthaladó kaput a jegyeden található vonalkóddal tudod nyitni, melyet a lézeres leolvasókapu ablakához kell tartanod.

  • Ellenőrzéskor a jegyhez személyazonosító igazolványt is fel kell mutatni.

  • A kombinált jegyet az alábbi linken tudod megvásárolni: KATTINTS IDE

  • A kombinált jegy ára 2023 februárjában egy útra € 27,67.

Fontos tudni!

A vonatokat felszálláskor mindig ellenőrizd a  www.9292ov.nl/en útvonaltervezőben, vagy ennek az applikációs verziójában (9292 reisplanner OV + e-ticket néven találod meg a Google Play áruházban), mert előfordulhat, hogy nem közvetlen, hanem átszállásos járatra szálltál fel, abban az esetben Utrechtben át kell szállnod! Mindezt a vonatokon lévő kijelzőkön is tudod követni.


Jó utazást, kellemes és élményekkel teli időtöltést kívánok Neked Hollandiában! Ha pedig Amszterdamba érkezve megismernéd a város titkait, keress bátran és vegyél részt velem egy idegenvezetéssel kísért túrán!


- Niki


250 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page