Szállások Amszterdamban és környékén - a helyi idegenvezető tanácsai
top of page
  • Szerző képeNiki

Szállások Amszterdamban és környékén - a helyi idegenvezető tanácsai

Frissítve: 2023. nov. 8.


Az egyik leggyakoribb kérdés, amit amszterdami idegenvezetőként kapok: tudsz szállást ajánlani?

Ezért most olyan szállodákat mutatok, ahol már egyszer vagy többször megszálltak a vendégeim és elégedettek voltak. Ez azt is jelenti, hogy mindazt kihagytam a listáról, ahol esetleg rossz volt az ágy vagy például gond volt a tisztasággal, így neked emiatt már nem kell aggódnod.



- 2023 KEDVENCEI - TOP 5 -


Metróközeli szállás, több vendégem is ezt választotta 2023-ban. "Teljesen korrekt. Ágy jó, szobák tiszták" - mesélték már többször a vendégeim. Más nem is kell!

Metró: Bullewijk megállótól 54-es metró Amsterdam Centraal irányba.


 

Nagy szálloda, több csoportom is itt szállt meg 2023-ban. 350 m-re a Bullewijk metróállomástól egy hotelekkel teli városrészben található, az arénától 1 km-re.

Ha nagyobb társasággal tervezel jönni, érdemes megnézni.


 

Központi helyen, több villamos megállójánál található ez az igényes, folyóparti szálloda. A múzeumok 20 perc sétára vannak és az utunk a legszebb, kőhidacskás kanálisok partján vezet.

 

Amszterdam múzeumnegyedében, több villamos-megállóhoz közel, a hatalmas Vondelpark közvetlen szomszédságában található ez a szálloda. A Leidseplein is csak néhány perc séta, ahol számos pub és étterem vár.


 

Amszterdam legszebb, ligetekkel tarkított városnegyedében található szálloda. A városi állatkert pont szemben van! Remek villamos-összeköttetés, jól felszerelt, tiszta szobák.


 

- METRÓKÖZELI, ÁTSZÁLLÁS NÉLKÜL A KÖZPONTBA -

A külváros egyik gyöngyszeme a Leonardo hotel, modern szobákkal és szép kilátással és bőséges reggelivel. Metró: 51-es, Overamstel megállótól Amsterdam Centraal irányba.


 

Ha itt szállsz meg, akár velem is összefuthatsz, mert nagyon sokszor vagyok az Amstel megállónál. Itt minden összefut: vonat, metró, villamos és mindegyikkel gyorsan a belvárosban lehetsz.

Metró: Amstel megállótól 51-es, 53-as vagy 54-es Amsterdam Centraal irányba.


 

Egy kakukktojás! Egészen más, mint egy hotel, egy fedett kempingről van szó. Hippi hangulat, amely igazából rendezett szobákat rejt. Tavalyi 8 fős csoportom nagyon jól érezte magát itt!

Metró: Van der Madeweg megállótól 53-as vagy 54-es Amsterdam Centraal irányba.


 

A Johan Cruiff Aréna mellett található ez a hatalmas, modern szálloda, ahol folyamatosan szól a jazz. A metró pár percre van és ha autóval jöttél, kényelmesen tudsz parkolni is. Foci- és zenerajongók előnyben. Metró: Strandvliet megállótól 54-es metró Amsterdam Centraal irányba.


 

Ezen a környéken (West) sok szállodáról ugyanazt tudom elmondani: tágas szobák, modern stílus, ez ennél a szálláshelynél sincs másként. A Corendon ráadásul úszómedencével és wellness-részleggel is rendelkezik. Metró: Henk Sneevlietweg megállótól 51-es metró Amsterdam Centraal irányba.


 

Hasonlóan az előzőhöz, szép nagy szálloda modern szobákkal. Ennek a hotelnek viszont egy külön előnye, hogy ha nem mindig szeretnél étteremben enni, a sarkon van a helyi Lidl! Metró: Postjesweg megállótól 51-es metró Amsterdam Centraal irányba.


 

- NÉGY- ÉS ÖTCSILLAGOS, KÖZPONTI -

A főtéren található, lényegében nem is kell tömegközlekedést használnod, mert minden lényeges látnivaló a közelben van. A vasútállomástól 10 perc séta.


 

A központi pályaudvarral szemben található, különleges építészete miatt a városi sétám állomása is. Minden központi látnivaló néhány percre található, illetve innen 2 percre indul a legtöbb amszterdami villamos is (pl. a múzeumok felé.)


 

Történelmi épület, ahol maga Orániai Vilmos is megszállt egyszer és 200 évig funkcionált Amszterdam városházájaként!

Királyi esküvők és fogadások helyszíne, ami biztosan emlékezetes marad.


 

A vasútállomás 8-10 perc gyalog, a belváros úgyszintén. Egy csodás, 19. századi épületben található, nagyon hangulatos, ólomüveg és kovácsolt vas díszítésekkel. Ha fontos, hogy maga a szálláshely is szép legyen, ezt javaslom.


 

Amszterdam óvárosának peremén egy kis utcába kanyarodva nem is gondolnánk, hogy itt egy ekkora szálloda található. Több csoportom is volt már itt, az elhelyezkedése miatt sokak kedvence, hiszen csendes környéken van, mégis pár perc séta a belváros.


 

Nagyon híres a tetőtéri bárja, ahonnan egyedülálló kilátás nyílik Amszterdamra. A vasútállomás közvetlen szomszédságában található. Próbáljuk a szobánkat minél magasabb emeletre kérni!


 

Élj úgy, mint egy 17. századi holland kereskedő és lakj közvetlenül az egyik legszebb kanális partján! Az Andaznak már a berendezése is lenyűgöző, a központ kb. 20 perc séta, ez inkább a múzeumokhoz van közelebb, utánozhatatlanul szép kilátással a Prinsengrachtra.


 

Ez a szálloda olyan különleges, hogy mindig beszélek róla, amikor sétahajón tartok idegenvezetést. Hiszen kívülről nem is látszik, hogy itt szálloda van! A házsort megtartották eredeti szépségében és csak az oromzatok mögött alakították át hotellé. Az Anne Frank-ház 3 perc, a villamos 1 perc, a központ pedig 10 percnél nincs messzebb.


 

- VIDÉKI SZÁLLÁSOK - TOP 5 -

A reptértől busszal 10 percre, Amszterdam belvárosától pedig 30 percre található ez a modern szálloda. Amszterdam és a Keukenhof is alig 20 km, a tavaszi hónapokban egy pár perces buszúttal bejuthatsz a reptérre, ahonnan közvetlen busz indul a tulipánparkba!

Mivel a szálloda még csak néhány éve nyitott, Amszterdamhoz képest egész jó áron tudsz foglalni!


 

Közvetlenül az állomás szomszédságában található ez a különleges szálloda, amely egymás tetején álló, helyi házikókat formáz. Amszterdam belvárosa vonattal 12 perc, a szélmalmos skanzen pedig 10 percnyi vonatútra van. A szállodában wellness-részlet és úszómedence is található, illetve híres a bőséges reggelijéről.


 

HOLIDAY INN EXPRESS - SLOTERDIJK

Itt a vasutat és a metrót is megtalálod, ha például a szélmalmokhoz szeretnél kilátogatni, 12 perces vonatúttal ott vagy! (Zaandijk Zaanse Schans megálló.) A metróval viszont Amszterdam belvárosában lehetsz 30 percen belül. A vasút közelsége ellenére nem hallatszik be a zaj. Metró: Sloterdijk megállótól 51-es metró Amsterdam Centraal irányba.


 

Ha apartmanházat keresel és autóval érkeztél, esetleg hosszabb időt tervezel Hollandiában tölteni, akkor javaslom az Amszterdamtól 15 km-re fekvő üdülőparkot, jól felszerelt kisházakkal, parkolóhellyel, konyhával.


 

200 méterre a tengerparttól egy nagyon tiszta, igényes szálláshely, ahonnan vonattal 40 perc alatt Amszterdam központjában lehetsz.

A vasútállomás 700 méterre található.


480 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page