Diákszállások a holland egyetemvárosokban
top of page
  • Szerző képeNiki

Diákszállások a holland egyetemvárosokban

Hollandiában hatalmas gond a diákok elhelyezése az egyetemvárosokban és környékén. Már hónapokkal a megérkezés előtt gondoskodnunk kell a szállásunkról, különben könnyen megtörténhet, hogy nem találunk. Először mindenképpen az egyetemen keresztül érdeklődjünk a kollégiumok felől!

A legtöbb egyetem sajnos felhívja rá a diákok figyelmét, hogy ha nincs szállása, a diák ne jöjjön Hollandiába. Az alábbiakban linkgyűjteményekkel szeretnék segíteni a keresésben, amelyet városonként sorolok fel.

Ne feledd: hatalmas munka a lakáskeresés, de nem lehetetlen ;)


Nagy köszönet budapesti kollégámnak, Farkas Mariannak az információgyűjtésért!



ÁLTALÁNOS TIPPEK

  • Először az egyetemen keresztül érdeklődj!

  • Ahány oldalon csak tudsz, regisztrálj és állíts be alert-eket, hogy értesítést kapj, ha egy lakás felszabadult.

  • Próbálj meg azonnal reagálni a lakásra.

  • Ne reagálj olyan lakásra, amelyet nem megbízható forrásból hirdetnek (pl. Facebook Marketplace vagy a holland Marktplaats oldal) és semmiképpen ne fizess be ilyenre semmit!

  • A keresőkben ajánlott az adott város 20-30 km-es körzetét is megadni, talán egy közeli kisvárosban vagy külsőbb városrészben akad valami.

  • Én ilyen ügyben sajnos nem tudok segíteni, személyesen nem ismerek olyat, aki diákszállások kiadásával foglalkozik vagy ilyen lakása lenne. Én a turizmusban dolgozom, kirándulásokban, városnézésekben tudok a segítségedre lenni. Ha egy idegenvezetéssel kísért túra keretében szeretnéd megismerni az országot, ahol az elkövetkező éveket eltöltöd majd, keress bátran :) Hogy miért érdemes egy ilyen túrán részt venni, itt elolvashatod!

ORSZÁGOS LAKÁSKERESŐ PLATFORMOK

AMSZTERDAM

UTRECHT

GRONINGEN

LEIDEN

ROTTERDAM

EINDHOVEN

NIJMEGEN ÉS ARNHEM

MAGYAR CIKKEK, FÓRUMOK, INFÓK


365 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page