top of page
  • Szerző képeNiki

Diákszállások a holland egyetemvárosokban

Frissítve: 6 nappal ezelőtt

Hollandiában hatalmas gond a diákok elhelyezése az egyetemvárosokban és környékén. Már hónapokkal a megérkezés előtt gondoskodnunk kell a szállásunkról, különben könnyen megtörténhet, hogy nem találunk. Először mindenképpen az egyetemen keresztül érdeklődjünk a kollégiumok felől!

A legtöbb egyetem sajnos felhívja rá a diákok figyelmét, hogy ha nincs szállása, a diák ne jöjjön Hollandiába. Az alábbiakban linkgyűjteményekkel szeretnék segíteni a keresésben, amelyet városonként sorolok fel.

Ne feledd: hatalmas munka a lakáskeresés, de nem lehetetlen ;)


Nagy köszönet budapesti kollégámnak, Farkas Mariannak az információgyűjtésért!ÁLTALÁNOS TIPPEK

  • Először az egyetemen keresztül érdeklődj!

  • Ahány oldalon csak tudsz, regisztrálj és állíts be alert-eket, hogy értesítést kapj, ha egy lakás felszabadult.

  • Próbálj meg azonnal reagálni a lakásra.

  • Ne reagálj olyan lakásra, amelyet nem megbízható forrásból hirdetnek (pl. Facebook Marketplace vagy a holland Marktplaats oldal) és semmiképpen ne fizess be ilyenre semmit!

  • A keresőkben ajánlott az adott város 20-30 km-es körzetét is megadni, talán egy közeli kisvárosban vagy külsőbb városrészben akad valami.

  • Én ilyen ügyben sajnos nem tudok segíteni, személyesen nem ismerek olyat, aki diákszállások kiadásával foglalkozik vagy ilyen lakása lenne. Én a turizmusban dolgozom, kirándulásokban, városnézésekben tudok a segítségedre lenni. Ha egy idegenvezetéssel kísért túra keretében szeretnéd megismerni az országot, ahol az elkövetkező éveket eltöltöd majd, keress bátran :) Hogy miért érdemes egy ilyen túrán részt venni, itt elolvashatod!

UTRECHT

GRONINGEN

LEIDEN

ROTTERDAM

EINDHOVEN

NIJMEGEN ÉS ARNHEM


164 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page